Cum îţi configurezi contul de Yahoo!, GMail şi Hotmail în Outlook

Cum îţi configurezi contul de Yahoo!, GMail şi Hotmail în Outlook

Cu o tradiţie de aproape 20 de ani, încă de pe vremea când Windows-ul era doar o interfaţă grafică a sistemului MS-DOS, Outlook-ul a reprezentat principalul pilon al comunicării prin e-mail. Folosit iniţial în cadrul companiilor, aplicaţia dezvoltată de Microsoft a ajuns încet şi sigur să fie îmbrăţişată şi apreciată şi de utilizatorii obişnuiţi, pe computerele de acasă.

Avantajele utilizării Outlook-ului nu sunt deloc puţine la număr, dar cel mai important aspect este fără îndoială posibilitatea de a gestiona mai multe conturi simultan. Astfel, nu mai eşti nevoit să accesezi de fiecare dată site-urile de e-mail separat, ci intri în Outlook şi aştepţi să se facă sincronizarea.

Mai întâi de toate însă, trebuie să adaugi conturile de e-mail în Outlook, iar acest lucru poate fi un pic dificil dacă nu cunoşti setările.

Am ales trei servicii de e-mail mari şi late, cele mai răspândite la ora actuală: GMail, Yahoo! Mail şi MSN Live Hotmail. Pentru fiecare dintre ele, vă punem la dispoziţie paşii necesari pentru adăugarea lor în Outlook.

Pentru a elimina orice fel de probleme, este recomandat ca adăugarea conturilor să se facă din aplicaţia Microsoft Mail din Control Panel, iar Outlook-ul să fie închis în acest timp.

1. Accesaţi aplicaţia Mail din Control Panel -> User Accounts sau direct din Control Panel dacă aţi setat ca preferinţe de afişare „All Control Panel Items”.

2. Selectaţi opţiunea E-Mail Accounts…

3. Mergeţi pe tab-ul E-Mail şi selectaţi opţiunea „New…”, apoi urmăriţi mai jos setările individuale pentru fiecare cont, în funcţie de ce serviciu utilizaţi.

MSN Live (Hotmail)

MSN Live Hotmail este de departe cel mai uşor de configurat, deoarece acest servicu aparţine de Microsoft şi setările sunt predefinite.

Alegeţi opţiunea „E-mail account”, completaţi câmpul „Your Name” cu numele dorit (aşa cum doriţi să vă adresaţi destinatarului), adresa de e-mail validă pe domeniul hotmail.com şi parola contului dumneavoastră.

Pentru MSN Live Hotmail nu este nevoie să intraţi în setările manuale, Microsoft vă va configura căsuţa de e-mail în Outlook automat.

După finalizarea cu succes a operaţiunii, puteţi adăuga un cont nou, dacă mai aveţi unul, sau faceţi click pe Finish şi mergeţi în Outlook pentru a sincroniza e-mail-urile.

Yahoo! Mail

Yahoo! Mail, spre deosebire de Hotmail, trebuie configurat manual şi nu este chiar simplu.

Alegeţi la „E-mail account” opţiunea „Manually configure server settings or additional server types„.

Selectaţi bullet-ul „Internet E-Mail„.

Introduceţi datele de cont: nume utilizator, adresă de e-mail (ex: [email protected]).

La secţiunea „Server Information” completaţi astfel:

  • Account type: IMAP
  • Incoming mail server: imap.mail.yahoo.com
  • Outgoing mail server (SMTP): smtp.mail.yahoo.com

La secţiunea „Logon Information” introduceţi adresa de e-mail la „User name” şi parola asociată contului. Bifaţi opţiunea „Remember password”.

Apăsaţi pe căsuţa „More Settings” şi mergeţi pe tab-ul Outgoing Server (vezi foto). Bifaţi opţiunea precum în imaginea de mai jos şi completaţi cu datele personale (user şi parolă).

Mergeţi pe tab-ul „Advanced” şi completaţi exact ca în imaginea următoare.

GMail

În mod normal, setările de GMail sunt preluate corect în mod automat, aşa cum se întâmplă în cazul contului de Hotmail. Dacă totuşi nu reuşiţi să sincronizaţi contul de GMail în Outlook, faceţi manual următoarele setări, conform indicaţiilor de mai jos. Numele şi adresa sunt date ca exemplu în imagine, voi completaţi cu informaţiile personale.

Setările conturilor de e-mail pot fi modificate din această fereastră, apăsând căsuţa „Change…„.

Sincronizarea conturilor se va face automat când porniţi Outlook-ul sau, manual, tastând F9 în Outlook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News