Cum sa… transformi site-urile in butoane pe desktop

28.11.2007
Cum sa… transformi site-urile in butoane pe desktop

Care este primul lucru pe care-l faci cand deschizi browserul web? Iti verifici mail-ul? Intri pe site-uri de stiri sau poate te duci direct la pagina ta de blog/portal de socializare online? In cele mai noi browsere iti poti salva o sesiune de lucru si cand il vei porni data viitoare, toate aceste site-uri se vor deschide simultan.

Necazul e ca ii ia ceva timp sa le incarce pe toate, asta daca nu „crapa" intre timp. Mozilla a venit cu alta idee. Ce-ar fi daca toate site-urile astea la care umbli mereu s-ar transforma in aplicatii, iar scurtaturile catre ele s-ar gasi pe desktop sau in meniul de start al sistemului de operare? Aplicatia cu care faci scamatoria asta e gratuita si o poti descarca de aici: http://labs.mozilla.com/2007/10/prism.

E un kit de 7MB care ocupa 23MB pe hard disk, adica o nimica toata. Dupa ce lansezi programul, pe ecran va aparea o fereastra mica in care trebuie sa completezi adresa web, de pilda gmail.google.com, sa denumesti aplicatia cum te taie capul – eu i-am spus in cazul asta Gmail – si sa bifezi cateva casute de mai jos in care esti intrebat unde sa-ti plaseze scurtatura pentru lansarea aplicatiei (pe desktop, in lista de programe sau in „quick launch bar") si ce date vrei sa mai contina fereastra respectiva.

Apoi, ori de cate ori vei dori sa-ti citesti mail-ul de la Google (Gmail in exemplu), vei putea da un clic fix pe icoana de pe desktop in loc sa deschizi browserul, sa scrii adresa etc. Acelasi lucru poti face cu absolut orice site/link. Va deveni un fel de colectie de aplicatii online favorite. Deocamdata nu merge decat pe Windows. http://labs.mozilla.com

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News