Notificări prin SMS de la Google Calendar

Notificări prin SMS de la Google Calendar

Ofensiva serviciilor online nu este o poveste. Există deja şi vor apărea şi în continuare servicii online care vor concura cu programele clasice de calculator. Să luăm Google ca exemplu. Google are un client de e-mail, un procesor de text, calcul tabelar şi prezentări (Google Docs), un client RSS (Google Reader), un manager de informaţii personale (Google Calendar) sau mai pe româneşte un calendar şi altele.

Toate aceste servicii sau aplicaţii online au un lucru în comun. Nu încearcă să copieze programele clasice, ci să vină pe cât posibil cu funcţii noi, originale. Google Calendar, de exemplu, oferă o funcţie cât se poate de practică: îţi trimite SMS-uri pentru a-ţi aminti de un anumit eveniment. Pe lângă faptul că îl poţi accesa de pe orice calculator conectat la Internet, nu trebuie să-ţi faci griji că vei fi notificat doar când ai calculatorul deschis, pentru că Google Calendar îţi va aminti că ai o întâlnire importantă sau că trebuie să te duci la fotbal cu prietenii prin SMS. Această notificare prin SMS funcţionează chiar şi în România.

Pentru a primi SMS-uri de pe Google Calendar trebuie mai întâi să activezi un număr de telefon, iar apoi să configurezi modul în care vei fi notificat prin SMS.

Activarea numărului

Trebuie să te duci la Settings – Mobile Setup în Google Calendar pentru a-ţi activa numărul. Alegi ţara, scrii numărul (în formatul +4072…) şi apeşi Send Verification Code. Ţi se va trimite pe telefon, prin SMS, un cod format din 6 cifre pe care trebuie să-l introduci în aceeaşi pagină, în căsuţa Verification code şi să apeşi butonul Finish Setup. Apoi dai Save şi cu asta, activarea numărului de telefon s-a încheiat.

Google Calendar

Configurarea notificărilor

După ce ţi-ai activat numărul de telefon, trebuie să configurezi Google Calendar să îţi trimită SMS-uri pentru a-ţi aminti de un eveniment. Pentru asta te duci la Settings – Calendars şi dai click pe link-ul Notifications din dreptul calendarului. Vei fi dus într-o pagină în care poţi alege tipurile de notificări pe care le vei primi şi intervalul de timp la care acestea vor fi trimise.

Google Calendar

Există trei tipuri de notificări în Google Calendar: SMS, e-mail şi fereastră de tip pop-up în browser. Poţi alege ca pentru fiecare eveniment din calendar să fii notificat printr-unul sau chiar prin toate cele trei tipuri de notificări. Căsuţa din partea superioară a paginii de configurare a notificărilor te lasă să specifici cu cât timp înainte de un eveniment să primeşti notificarea. Pentru toate tipurile de notificări, inclusiv SMS, poţi alege un interval între 5 minute şi o săptămână. După realizarea setărilor trebuie să apeşi butonul Save.

Google Calendar

Notificarea prin SMS nu este o funcţie nouă dar cea din Google Calendar, spre deosebire de alte servicii online sau programe, funcţionează şi în ţara noastră. Ceea ce se traduce printr-o mare bilă albă pentru Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News