Dropbox – stocare online de fişiere, gratuit în limita a 2 GB

11.11.2011
Dropbox – stocare online de fişiere, gratuit în limita a 2 GB

Dropbox este o aplicaţie gratuită care pune la dispoziţie 2GB spaţiu de stocare online, ce poate fi folosit pentru transferuri de fişiere între PC-uri aflate în diferite locaţii, sau păstrarea colecţiei personale de fişiere într-un loc uşor accesibil.

Dropbox 1.2.48 Free Download

După instalare, Dropbox necesită crearea unui cont de utilizator. Contra cost, avem posibilitatea de a extinde spaţiul de stocare disponibil la 50 GB, respectiv 100 GB.

Dropbox – stocare online de fişiere

Pentru a încărca online unul sau mai multe fişiere, tot ce trebuie să facem este să le copiem în Dropbox-ul creat de aplicaţie, prezent în directorul personal al contului de utilizator Windows.

Dropbox – stocare online de fişiere

Timpul necesar sincronizării fişierelor aflate în Dropbox cu serverele de stocare online poate varia în funcţie de volumul datelor transferat şi viteza conexiunii la internet. Starea procesului de sincronizare şi spaţiul de stocare disponibil în Dropbox pot fi inspectate din icon-ul aplicaţiei, vizibil în secţiunea System Tray.

Dropbox – stocare online de fişiere

Fişierele stocate online în contul Dropbox sunt accesibile de oriunde avem acces la internet, fără a fi nevoie să instalăm aplicaţia pe fiecare PC de la care lucrăm. Tot ce trebuie să facem este să accesăm pagina www.dropbox.com şi să ne autentificăm cu numele de utilizator şi parola obţinute la prima instalare a aplicaţiei.

Dropbox

Serviciile Dropbox folosesc conexiune SSL securizată pentru interfaţa web şi cheie de criptare AES pe 256 biţi pentru protejarea transferurilor de fişiere împotriva interceptării neautorizate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News