Facebook a publicat primul clip realizat folosind noua cameră Surround 360

19.05.2016
Facebook a publicat primul clip realizat folosind noua cameră Surround 360

După ce a anunţat că va oferi suport pentru redarea clipurilor filmate la 360° direct din paginile reţelei de socializare, Facebook demonstrează acum un prim astfel de clip, filmat cu o cameră video specială.

Botezat Surround 360, dispozitivul adăpostit într-o carcasă de forma unui OZN conţine nu mai puţin de 14 camere video compacte, obţinând imagini de înaltă rezoluţie. Încă o cameră video plasată deasupra, prevăzută cu lentile wide, asigură că imaginea finală oferă vizibilitate completă în orice direcţie.

Clipul final rezultat după procesarea imaginilor obţinute cu ajutorul celor 14+1 camere video poate avea rezoluţie 4K, 6K sau 8K. Mulţumită numărului mare de camere video implicate, imaginile stereoscopice pot reda inclusiv senzaţia de adâncime, vizionarea clipurilor 360 folosind un headset VR oferind o perspectivă 3D, transpunând spectatorul în locaţia filmată.

Potrivit lui Brian Cabral, directorul echipei de ingineri implicaţi în crearea acestui dispozitiv, Surround 360 este prima cameră video capabilă să obţină imagini complet sferice, care permit observarea în orice direcţie fără impedimente.Software-ul folosit pentru procesarea şi unirea secvenţelor individuale într-un singur clip video la 360° este oferit în regim open-source, putând fi utilizat şi cu alte echipamente decât camera Surround 360 propusă de Facebook, autorii de conţinut trebuind doar să plătească pentru hardware-ul necesar.

În viziunea reţelei de socializare, clipurile video 3D cu vizibilitate la 360° vor avea un rol important în distribuirea de conţinut, fiind doar o chestiune de timp până ce noul format va fi adoptat la scară largă.

Vezi si Cum vezi lista tuturor persoanelor care ţi-au ignorat cererea de prietenie pe Facebook

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult