Facebook ar putea include mai multe funcţii interactive în transmisiunile Live Video

14.08.2018
Facebook ar putea include mai multe funcţii interactive în transmisiunile Live Video

Facebook a anunţat achiziţionarea Vidpresso, un startup specializat în tehnologii interactive, cu aplicaţii în domeniul transmisiunilor video online.

Tehnologiile Vidpresso pot fi folosite pentru afişarea de sondaje interactive, comentarii şi alte elemente grafice suprapuse peste clipurile video live. Clienţii Vidpresso puteau inclusiv să combine pe ecran elemente preluate din mai multe reţele de socializare (ex. Facebook, Twitter, Periscope).

În urma tranzacţiei a cărei valoare nu a fost dezvăluită, Facebook obţinut acces la tehnologiile dezvoltate de Vidpresso şi recrutarea unei echipe de şapte oameni care au contribuit la dezvoltarea acestora. Aparent, compania Vidpresso va continua să existe ca entitate separată, aceasta nereprezentând obiectul tranzacţiei. Noii angajaţi Facebook îşi vor continua activitatea la birourile Facebook din Londra, de unde se vor ocupa şi de clienţii Vidpresso existenţi (ex. bursa Nasdaq, BuzzFeed).

Achiziţionarea Vidpresso prevesteşte noi planuri de extindere a serviciilor de conţinut video oferite de Facebook, punând şi mai mult accentul pe atuurile celei mai mari reţele de socializare din lume. Spre exemplu, una din funcţiile dezvoltate de Vidpresso se numeşte Watch Party şi permite folosirea de clipuri video pre-înregistrate ca şi transmisiuni Live, în care spectatorii pot lua parte la sesiuni de chat interactive, făcând schimburi de mesaje în timp ce urmăresc clipul respectiv.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult