Facebook extinde funcţia Graph Search cu optiuni pentru căutarea în comentarii şi mesaje de status

01.10.2013
Facebook extinde funcţia Graph Search cu optiuni pentru căutarea în comentarii şi mesaje de status

Facebook este pe cale să aplice primul upgrade major pentru motorul Graph Search, de natură să-i îmbunătăţească substanţial funcţionalitatea şi opţiunile disponibile pentru căutări.

În varianta iniţială, motorul Graph Search a permitea utilizatorilor să caute în colecţia de poze, like-uri şi detalii presonale, dar omitea de la indexare mesajele lăsate drept comentarii sau actualizările de status, trecând astfel cu vederea o sursă valoroasă de informaţii. Varianta Graph Search actualizată, aflată deja în curs  de aplicare şi disponibilă în curând pentru toţi utilizatorii reţelei de socializare, permite acestora să iniţieze căutări pentru orice s-a scris despre ei până acum, cu condiţia ca mesajele de status şi comentariile să fie vizibile pentru ei.

Facebook extinde funcţia Graph Search cu optiuni pentru căutarea în comentarii şi mesaje de status

În mare parte, noul Graph Search funcţionează la fel ca versiunea precedentă, permiţând utilizatorilor să restrângă lista de rezultate adăugând parametrii de căutare cum ar fi nume de utilizatori, locuri, intervale de timp şi alte detalii esenţiale. Totuşi, dacă până acum puteam iniţia căutări după prieteni folosind criterii cum ar fi zona unde locuiesc sau pasiunile comune (ex filme preferate), acum putem restrânge şi mai mult lista cu rezultate căutând în postările acestora despre pasiunile respective sau aplicând tag-uri care fac referire la lucruri anume.

Anunţat încă din luna ianuarie şi lansat în această vară, iniţial doar pentru Statele Unite, motorul Graph Search a fost extins treptat şi pentru utilizatori de pe Continentul European, cu promisiunea adăugări unor funcţii mai complexe pe parcurs.  Administratorii Facebook menţionau atunci suportul pentru comentarii şi mesaje de status adăugat astăzi, dar şi alte opţiuni cum ar fi căutarea în listele de melodii ascultate de prieteni, rămase să fie adăugate printr-o actualizare viitoare a funcţiei Graph Search.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult