Facebook pregăteşte „Moneypenny”, un nou tip de asistent virtual proprietar

14.07.2015
Facebook pregăteşte „Moneypenny”, un nou tip de asistent virtual proprietar

Orice companie serioasă din domeniul IT trebuie să aibă un asistent virtual care să poată fi controlat prin comenzi vocale. Deşi Facebook nu a vorbit în public despre asemenea funcţionalitate pentru serviciile sale, există zvonuri care afirmă că în curând vom avea acces la ceva numit „Moneypenny”. Prin intermediul său vom putea afla informaţii în orice moment, iar interacţiunea se face cu ajutorul vocii. Conceptul sună destul de familiar.

Desigur, fiind vorba despre Facebook, lucrurile sunt puţin diferite faţă de ceea ce ne-am aştepta. Moneypenny nu va fi un simplu asistent virtual, ci mai degrabă un serviciu care va fi integrat în aplicaţia Messenger. Utilizatorii vor putea cere informaţii de la Moneypenny, însă răspunsurile sunt furnizate de persoane reale, nu de un algoritm care foloseşte servicii de căutare. Cu toate acestea, Moneypenny nu va putea iniţia apeluri, nu va putea trimite mesaje şi nici nu va avea acces la alte funcţii ale dispozitivului.

The Information susţine că informaţiile acestea vin din surse sigure, care afirmă că utilitatea principală a lui Moneypenny va fi găsirea rapidă a unor informaţii care nu se găsesc la o căutare rapidă pe Google şi la cumpărături. Este interesant însă faptul că astfel de funcţionalitate va fi integrată în Messenger şi nu în aplicaţia principală Facebook, oferind încă un motiv în plus pentru a accesa serviciul de mesagerie al companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult