Facebook primeşte comentarii video şi imagini la 360 de grade

10.06.2016
Facebook primeşte comentarii video şi imagini la 360 de grade

Facebook se concentrează în acest moment aproape exclusiv pe dezvoltarea funcţiilor video, deci nu este de mirare că încearcă să implementeze posibilitatea de a urca clipuri în toate componentele reţelei de socializare. După lansarea clipurilor video la 360 de grade şi clipuri video live, Facebook ne lasă acum să ataşăm video la orice comentariu, ca răspuns într-o discuţie. De asemenea, reţeaua oferă acum suport şi pentru fotografii la 360 de grade, cât şi pentru panorame.

Comentariile erau probabil ultimul loc de pe Facebook unde nu puteau fi publicate clipuri video. Acestea ofereau suport pentru link-uri, gif-uri, fotografii şi abţipilduri, însă clipurile video trebuiau să fie puse sub formă de link-uri, nu urcate direct. Ei bine, cei care au simţit lipsa acestei funcţii se vor bucura să audă că a fost pornită pentru toţi utilizatorii, indiferent de regiune. Comentariile video pot fi publicate atât de profilele personale, cât şi de către pagini şi sunt disponibile în browser, pe iOS şi pe Android (nu şi pe Windows Phone/Windows 10 Mobile).

Alături de acest update vine şi vestea că fotografiile la 360 de grade pot fi acum urcate pe Facebook şi vizionate într-un mod nativ, fără distorsiuni. Player-ul video la 360 de grade a fost regândit pentru a putea reda şi imagini statice, acestea putând fi mişcate pe mobil folosind mişcări ale dispozitivului şi pe PC folosind un mouse. Acelaşi mod de afişare este acum folosit şi pentru imagini de tip panoramă.

Ambele funcţii noi de pe Facebook sunt disponibile pentru toţi utilizatorii începând de astăzi.

Citeşte şi Facebook Live va fi integrat în jocurile Blizzard

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult