Facebook pune capăt fenomenului Fake Live, sancţionând paginile care fac transmisiuni video false

16.05.2017
Facebook pune capăt fenomenului Fake Live, sancţionând paginile care fac transmisiuni video false

Promovate agresiv de administratorii reţelei de socializare, transmisiile live pe Facebook sunt anunţate instantaneu prin mesaje de notificare vizibile tuturor abonaţilor unei pagini. În timpul transmisiei, putem vedea numărul de utilizatori care accesează fluxul video, alături de comentariile lor în timp real.

Modul foarte vizibil în care Facebook evidenţiază transmisiile live în faţa altor tipuri de conţinut, crescând temporar vizibilitatea paginilor care oferă transmisiile live, a constituit însă o invitaţie la abuzuri. Curând, clipurile live false rulate aproape continuu au devenit unealtă preferată pentru scoaterea din anonimat a paginilor obscure de Facebook, însă au fost abuzate în egală măsură şi de publicaţii cunoscute, nevoite să ţină pasul cu ultimele tendinţe.

De cealaltă parte, Facebook are propriul interes de a genera şi afişa cât mai mult video, pentru a putea plasa reclame.

Acest fenomen ar trebui să înceteze odată cu adăugarea unei noi clauze în termenii care reglementează folosirea transmisiunilor video live, care interzice folosirea imaginilor statice, animate sau repetitive sub forma de transmisiuni in direct. Paginile care nu respectă noile reguli vor fi penalizate în primă fază cu reducerea vizibilităţii şi în cele din urmă prin dezactivarea funcţiei Facebook Live.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult