Facebook renunţă la o setare esenţială, ce ajuta la protejarea intimităţii utilizatorilor

11.10.2013
Facebook renunţă la o setare esenţială, ce ajuta la protejarea intimităţii utilizatorilor

Facebook a adus o modificare în panoul cu setări pentru confidenţialitate, excluzând una dintre opţiunile ce permitea utilizatorilor să-şi păstreze anonimitatea în cadrul reţelei ascunzând profilul de utilizator din lista cu rezultate la căutări. Cu foarte puţine excepţii, de acum oricine poate fi găsit pe Facebook apelând funcţia Graph Search.

Facebook renunţă la o setare esenţială, ce ajuta la protejarea intimităţii utilizatorilor

Încă prezentă în lista cu setări  de confidenţialitate pentru o parte din utilizatori, opţiunea “Who can look up your Timeline by name?” va dispărea cu totul în săptămânile ce vor urma, iar odată cu ea şi posibilitatea de a ne ascunde de privirile indiscrete ale angajatorilor, sau alte persoane din afara listei de prieteni interesate de profilul pe Facebook.

Dacă pentru utilizatorii ce nu o foloseau eliminarea acestei setări din lista cu opţiuni nu are nici un efect sesizabil, cei care o aveau activată vor primi un mesaj de înştiinţare ce semnalează modificarea făcută.

Exceptaţi din lista cu rezultate la căutări rămân utilizatori ce nu au împlinit încă vârsta majoratului şi persoanele care se află deja în lista cu utilizatori ignoraţi a celui care iniţiază căutarea. Din fericire simpla prezenţă  în lista cu rezultate nu garantează şi accesul informaţiile conţinute în acesta, excepţie făcând doar postările publice care erau oricum vizibile pentru oricine.

Accesul la postările mai vechi de pe Facebook poate fi revizuit şi mai târziu din secţiunea Privacy Settings

Pentru a limita şi mai mult accesul conţinut, utilizatorii pot folosi opţiunea „Review all posts and things you’re tagged in” prezentă în secţiunea „Privacy Settings” din meniul ” Settings” al contului de utilizator, schimbând statutul postărilor publice cu una din opţiunile alternative.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult