Facebook testează afişarea de reclame în deschiderea clipurilor video

Facebook testează afişarea de reclame în deschiderea clipurilor video

În curând, reclamele afişate în timp ce vizionăm clipuri video ar putea fi alternate şi cu unele care rulează în deschiderea acestora, Facebook obţinând astfel profit chiar şi de pe urma clipurilor mai puţin interesante, pe care utilizatorii renunţă să le mai urmărească de îndată ce sesizează apariţia unei reclame.

Pregătit pentru faza de testare, noul mod de afişare a reclamelor vizează clipurile listate în tab-ul „Watch” şi alte secţiuni pe care le accesezi pentru a viziona clipuri video. Din fericire clipurile care rulează automat în News Feed nu vor începe cu reclame, Facebook evitând astfel situaţia ridicolă în care feed-ul principal în care utilizatorii urmăresc postările prietenilor şi pagini la care sunt abonaţi ar fi transformat într-o defilare de reclame video. Totuşi, clipurile la care ne oprim pentru vizionare pot fi întrerupte de reclame.

Pentru început, Facebook va testa reacţia utilizatorilor la afişarea de reclame introductive cu o durată limitată la 6 secunde. Simultan, vor fi operate modificări asupra algoritmului ce stabileşte prioritatea la afişare a clipurilor în News Feed, vizând creşterea distribuţiei clipurilor video de care utilizatorii ar putea fi interesaţi (exemplu la căutarea paginii unei companii) şi cele din categorii urmărite frecvent.

Având drept scop maximizarea profitului, Facebook va încerca pe de o parte să ţină utilizatorii cât mai ocupaţi vizionând clipuri de un anumit tip, încurajând totodată producătorii să livreze mai mult conţinut încadrat la categoriile populare. Însă dincolo de reclamele mai mult sau mai puţin sâcâitoare, utilizatorii ar putea remarca şi o îngustare a diversităţii de conţinut, limitat la clipurile considerate „profitabile” de algoritmii Facebook.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult