Facebook va adăuga reclame video în News Feed

31.07.2013
Facebook va adăuga reclame video în News Feed

Facebook este pe cale să-şi extindă repertoriul de mesaje publicitare cu reclame video, ce ar urma să fie inserate chiar în secţiunea News Feed a contului de utilizator.

Spot-urile video vor avea o lungime de 15 secunde, reprezentând durata minimă a unei reclame standard pentru televiziune. Drept urmare, costurile vor fi şi ele la un nivel redus, astfel încât redirecţionarea unei părţi din bugetul pentru publicitate către serviciul de promovare video în reţeaua Facebook să nu pună o presiune prea mare pe companiile interesate.

Facebook va adăuga reclame video în News Feed

Potrivit informaţiilor încă neoficiale publicate de Bloomberg, utilizatorii nu vor fi bombardaţi cu prea multe reclame, limita fiind de maxim 3 spoturi video pe zi. Sursele citate vorbesc despre un cost al campaniilor publicitare pe Facebook dictat în principal de mărimea audienţei dorite, cu preţ de pornire începând de la 1 dolar pe zi şi o limită superioară de aproximativ 2.5 milioane dolari pe zi. Companiile interesate de promovare video pe Facebook vor avea posibilitatea să-şi aleagă publicul ţintă pe criterii de vârstă, sex şi locaţie.

Una din posibilele justificări pentru companii spre a folosi serviciul de reclame video pe Facebook este audienţa foarte mare de care se bucură reţeaua de socializare în timpul pauzelor publicitare de la TV, mai ales cele inserate în timpul transmisiunilor sportive şi alte evenimente importante. Adresând campaniile de promovare televizată, Facebook speră să-şi sporească veniturile din publicitate fără a risca taxarea surselor tradiţionale, totodată oferind companiilor interesate o modalitate de a bombarda cu reclame utilizatorii care dau fuga pe Facebook în pauzele de reclame de la televizor.

Aparent, sistemul de promovare prin reclame video este pregătit pentru lansare de ceva timp, însă CEO-ul Mark Zuckerberg i-a amânat punerea în aplicare de cel puţin două ori, de teama criticilor pe care le-ar putea atrage din partea utilizatorilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult