Facebook vrea să calce pe urmele PayPal şi să lanseze un serviciu simplu pentru plăţile online

Facebook vrea să calce pe urmele PayPal şi să lanseze un serviciu simplu pentru plăţile online

Facebook este deja un mastodont care a depăşit de mult funcţia unei simple reţele de socializare online, însă compania nu ezită să exploreze oportunităţi noi de dezvoltare. Conform AllThingsD, compania intenţionează să intre în delicatul domeniul al tranzacţiilor online, călcând pe urmele PayPal, Google sau Amazon.

Conform unor surse de stiri apropiate de companie, Facebook va demara luna viitoare un proiect-pilot care va fi accesibil unui număr limitat de utilizatori şi va avea ca partener magazinul online JackThreads. Facebook a confirmat existenţa acestui program, însă nu a oferit detalii suplimentare despre acesta.

Conform informaţiilor existente în prezent, Facebook va permite utilizarea datelor bancare deja setate de utilizatorii care au cumpărat diversele servicii ale companiei pentru plata cumpărăturilor făcute pe site-urile partenere. La fel ca PayPal, acest mod de plata va necesita doar utilizarea datelor de autentificare ale utilizatorului pentru validarea tranzacţiei, eliminând astfel îndelungata procedură standard cerută de procesatorii de date şi făcând cumpărăturile, în special cele făcute de pe telefoanele mobile, mai comode.

Departe de a fi perfect, PayPal este un serviciu arhicunoscut cu un bun renume, deci rămâne de văzut cât succes va avea această iniţiativă. Facebook are un număr impresionant de utilizatori, ceea ce îi oferă un avantaj incontestabil, însă are totodată şi un trecut nu tocmai imaculat atunci când vine vorba de securitate şi intimitate, ceea ce ar putea fi o piedică în calea succesului acestui viitor serviciu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News