Facebook vrea să concureze YouTube cu embed, subtitrări şi secvenţe video panoramice

26.03.2015
Facebook vrea să concureze YouTube cu embed, subtitrări şi secvenţe video panoramice

În cadrul conferinţei F8, Facebook a anunţat nu doar îmbunătăţirile semnificative care vor face din Messenger cel mai promiţător serviciu din portofoliul său, ci şi îmbunătăţirea serviciilor de găzduire video. Încercând să concureze acum şi cu YouTube, Facebook va permite partajarea secvenţelor video şi va oferi în curând chiar şi compatibilitatea necesară pentru afişarea fluxurilor video panoramice.

Începând de astăzi, Facebook permite partajarea filmelor găzduite şi încorporarea codului necesar pentru afişare acolo unde este nevoie. La fel ca YouTube, Facebook devine astfel un serviciu de găzduire video, utilizatorii putând partaja conţinutul nu doar cu prietenii de pe reţeaua socială, ci şi pe orice alt site doreşte. Spre deosebire de YouTube însă, Facebook nu permite inserarea de reclame şi monetizarea conţinutului, însă compania a afirmat că analizează această posibilitate.

Cu această ocazie, Facebook a anunţat şi îmbunătăţirea opţiunilor puse la dispoziţia autorilor de conţinut video. Facebook Video API permite acum restricţionarea audienţei în funcţie de vârstă, sex sau localizare geografică, oferă o opţiune suplimentară pentru setarea unei perioade de timp în care fluxul video este accesibil, face posibilă inserarea de subtitrări şi imagini de previzualizare particularizate şi implementează instrumente mai bune pentru controlul listelor de redare.

Facebook a anunţat totodată că procesarea fluxurilor video este mai rapidă iar limita dimensiunii acestora a fost ridicată la 1,5 GB. Sperăm că vom vedea şi îmbunătăţiri ale calităţii acestora cu această ocazie, găzduirea video oferită de Facebook fiind în mod vădit inferioară celei oferite de YouTube.

Toate aceste noutăţi vor fi completate în curând de compatibilitatea cu secvenţele video panoramice cu deschidere de 360 de grade. Disponibile în Newsfeed şi pe căştile de realitate virtuală Oculus, aceste filme vor permite nu doar mişcarea liberă a camerei virtuale, ci şi deplasarea în spaţiu într-un mod similar celui cunoscut de la Google Street View. Spre deosebire de celelalte noutăţi care îmbunătăţesc experienţa video pe Facebook, compatibilitatea cu secvenţele video tridimensionale nu are încă o dată clară de lansare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News