Feedly anunţă schimbări importante înainte de închiderea Google Reader

04.06.2013
Feedly anunţă schimbări importante înainte de închiderea Google Reader

Până la închiderea serviciului Reader, probabil cea mai regretabilă dispariţie din lista de servicii Google, a rămas mai puţin de o lună, şi se pare că Feedly are cele mai mari şanse să-i ocupe locul. Unul dintre primele servicii care a oferit posibilitatea migrării de la Google Reader, Feedly a făcut o serie de modificări menite să le ofere refugiaţilor un mediu familiar, iar lista de modificări anunţată astăzi aduce numai veşti bune.

Lansat acum 8 ani, Google Reader a devenit rapid cel mai apreciat agregator pentru fluxurile RSS, acesta devenind practic şi serviciul implicit pentru sincronizare pentru cele mai multe dintre aplicaţiile pentru platformele mobile. Această supremaţie a dus însă la dispariţia sau transformarea nedorită a unor servicii rivale, iar golul pe care îl va lăsa Google Reader este cam greu de umplut.

Într-un anunţ făcut astăzi, Feedly a anunţat că, pe baza răspunsurilor primite de la utilizatori, a selectat cele mai des cerute modificări şi că acestea vor fi implementate în cursul acestui an. Printre noutăţile care-şi vor face loc în Feedly în lunile următoare se numără optimizarea performanţelor serviciului, un motor de căutare intern şi dispariţia extensiei necesare pentru acces, în prezent compatibilă doar cu browser-ele Chrome, Safari şi Firefox, în favoarea unei interfeţe Web standard.

Pentru mulţi utilizatori, nu doar accesul Web este important, ci şi posibilitatea utilizării şi sincronizării pe terminalele mobile. Compania oferă în prezent aplicaţii pentru platformele iOS şi Android, anunţând că va lansa produse similare şi pentru platformele Windows Phone şi Windows 8. În plus, cei care folosesc în prezent alţi clienţi RSS celebri care folosesc sincronizarea prin intermediul serviciului Google Reader vor putea beneficia şi ei de sincronizarea prin intermediul Feedly, printre primele produse anunţate care vor primi actualizări numărându-se Reeder (iOS), Press (Android), Nextgen Reader (Windows 8 şi Windows Phone), Newsify (iOS) şi gReader (Android).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News