Foxconn raportează pentru prima dată o scădere a profitului, atribuită vânzărilor slabe la telefoane iPhone

11.01.2017
Foxconn raportează pentru prima dată o scădere a profitului, atribuită vânzărilor slabe la telefoane iPhone

Foxconn, unul dintre principalii parteneri Apple responsabili cu fabricarea dispozitivelor iPhone, a confirmat prima scădere a veniturilor din anul 1991 şi până acum, iar cauza pare să fie cererea sub aşteptări înregistrată pentru modelul iPhone 7.

Una dintre principalele surse de activitate pentru Foxconn, iPhone 7 a tras în jos veniturile companiei cu aproximativ 2.8% comparat anului anterior. Raportată la cifra de 136 miliarde dolari venituri cumulate, scăderea nu este chiar neglijabilă şi poate indica o cădere chiar mai mare în bilanţurile partenerului Apple.

Furnizând aproximativ jumătate din veniturile Foxconn, Apple îşi are destinul strâns legat de cel al partenerului Foxconn, orice scădere a vânzărilor fiind resimţită puternic.

Totuşi, Foxconn a revizuit veniturile anuale pentru luna decembrie 2016 în creştere cu 9.8% faţă de perioada similară a anului anterior, lăsând speranţe pentru o redresare a profitului în cursul acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult