Gmail, al şaptelea serviciu Google cu peste un miliard de utilizatori

02.02.2016
Gmail, al şaptelea serviciu Google cu peste un miliard de utilizatori

Google a dezvăluit că serviciul său de mesagerie electronică, Gmail, este acum utilizat de peste un miliard de utilizatori la nivel global. Această veste a venit odată cu raportul financiar pentru trimestrul al patrulea din 2015, care a dus la desemnarea companiei mamă, Alphabet, drept cea mai valoroasă din lume.

Sundar Pichai, CEO-ul Google, a dezvăluit că Gmail se alătură altor şase produse Google în „clubul miliardarilor”. Search, Chrome, Android, Google Play, Maps şi YouTube au atins acest prag în anii trecuţi, iar Gmail nu a fost cu mult în urmă. Se pare că serviciul a crescut cu peste 10% în ultimele câteva luni, în luna mai din 2015 acesta atingând abia 900 de milioane de utilizatori. Având în vedere că orice cont Google are ataşat de el şi un cont Gmail, este de mirare că a durat atât de mult pentru a ajunge la un miliard de utilizatori.

Se pare că şi noua funcţie de răspunsuri inteligente din Gmail se bucură de succes. Conform raportului Google, 10% dintre răspunsurile de pe Gmail din aplicaţia mobilă a serviciului au fost realizate folosind aceste mesaje automate predefinite. Acestea sunt realizate folosind reţelele neurale din spatele Google Now, care analizează conţinutul mesajului şi oferă sugestii de răspunsuri posibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult