Gmail oferă ataşamente de 10 GB prin integrarea cu Google Drive

28.11.2012
Gmail oferă ataşamente de 10 GB prin integrarea cu Google Drive

Google a anunţat ieri lansarea unei noi opţiuni în cadrul serviciului Gmail, aceasta făcând mai simplă integrarea cu serviciul său de stocare Drive şi permiţând trimiterea unor ataşamente care pot avea dimensiuni de până la 10 GB.

Utilizatorii care folosesc Google Drive pentru stocarea fişierelor vor putea folosi noul buton „Insert files using Drive” pentru a selecta şi partaja un fişier cu alţi utilizatori. Nu este vorba de o ataşare în sensul adevărat al cuvântului, fişierele cu o astfel de dimensiuni nefiind suportate de majoritatea serverelor de mail, ci doar de setarea în cadrul mesajelor a unei legături directe către fişiere.

În mod evident, Gmail este suficient de isteţ pentru a analiza drepturile de acces ale destinatarilor pentru a nu lăsa vreun utilizator pe dinafară, permiţând şi setarea drepturilor de scriere. Deoarece fişierul este găzduit online, toate actualizările ulterioare făcute în cadrul fişierului partajat vor fi disponibile şi destinatarilor ori de câte ori aceştia îl vor deschide din mesajul trimis.

Această funcţie este similară celei deja oferite de Google Drive, însă implementarea este mult mai comodă pentru cei care folosesc în mod curent ambele servicii.

La fel ca în cazul implementării altor opţiuni în cadrul serviciilor Google, noua facilitate este în curs de actualizare pe toate serverele companiei şi va fi disponibilă în următoarele zile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News