Google a suspendat serviciul Google Maps Map Maker în urma incidentului Bugdroid

Google a suspendat serviciul Google Maps Map Maker în urma incidentului Bugdroid

La sfârşitul lunii trecute, un utilizator cu prea mult timp liber şi prea puţin discernământ a „completat” harta Pakistanului din cadrul serviciului Google Maps cu un element grafic care este, eufemistic spus, lipsit de bun gust. Ca urmare a acestui incident, dar şi a altora care au fost remarcate de-a lungul timpului, Google a anunţat că va suspenda serviciul de editare Map Maker începând de astăzi pentru o perioadă nedeterminată de timp.

„Creaţia” care a pus capac răbdării Google a fost descoperită la sfârşitul lunii trecute pe harta Pakistanului de nord, undeva pe malul râului Soan. Utilizatorul care a modificat harta nu este la prima sa ispravă, imaginea faimosului Bugdroid urinând pe sigla Apple fiind precedată de alte două creaţii: o piscină care imită forma siglei Skype şi un lac care imită sigla Pepsi. Ultimele două sunt prezente chiar şi acum în bazele de date Google Maps, însă prima a generat un scandal deranjant şi a fost înlăturată prompt de către Google.

Vandalizarea nu este o noutate pentru Google, serviciul său Maps căzând şi în trecut victima editărilor fără sens. Conform unei declaraţii făcute ieri, modificările nedorite s-au înmulţit în ultimul an, incidentul Bugdroid fiind doar cel mai celebru, iar compania se vede nevoită să suspende serviciul care pune la dispoziţia utilizatorilor instrumentele necesare pentru editarea hărţilor.

Google a investit foarte mult în colectarea datelor necesare pentru construirea celui mai faimos serviciu de cartografie al momentului, începând cu licenţiere sau achiziţia de hărţi şi terminând cu captura foto panoramică Street View. Aportul utilizatorilor este însă necesar pentru completarea punctelor de interes sau actualizarea rapidă a schimbărilor survenite la nivel local, însă unele persoane au încercat şi au reuşit să păcălească sistemul de moderare Google pentru a insera spam sau elemente grafice nedorite.

Conform declaraţiei oficiale, Google a suspendat procesarea automată a schimbărilor sau moderarea de către utilizatori a acestora, toate schimbările urmând să fie analizate, aprobate sau respinse doar de către angajaţii companiei. Renunţarea la sistemul automat a dus la creşterea numărului de modificări din coada de aşteptare, iar compania a decis să suspende cu totul serviciul Map Maker până în clipa în care va analiza toate reclamaţiile vechi şi toate editările noi.

Compania nu a oferit informaţii suplimentare despre perioada de inactivitate a serviciului de editare, însă a afirmat că numărul de informaţii care trebuie procesare în acest moment va necesita în mod sigur „mai mult decât câteva zile”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News