Google ar putea lansa un headset VR de sine stătător, alternativă pentru Oculus Rift şi alte produse similare

17.05.2017
Google ar putea lansa un headset VR de sine stătător, alternativă pentru Oculus Rift şi alte produse similare

Zvonurile cum că Google lucrează lă un nou accesoriu VR, luând forma unui headset care necesită prezenţa unui smartphone, PC sau consolă de jocuri pentru a funcţiona, ar putea fi confirmate în orele următoare.

Dispozitivul ar urma să se diferenţieze de alte produse VR deja lansate, cum este headset-ul Oculus Rift dezvoltat de Facebook, prin folosirea unor senzori de poziţionare spaţială complet integraţi, eliminând nevoia pentru folosirea de accesorii externe. Astfel, utilizatorii vor putea participa la sesiuni VR fără a fi necesară amenajarea prealabilă a unui spaţiu dedicat, instalând reţele de senzori sau ale echipamente ajutătoare.

Momentan, fără alte detalii de ordin tehnic, dispozitivul ar urma să folosească platforma Daydream VR şi sistemul de operare Android, fiind compatibil cu jocuri VR dezvoltate pentru această platformă şi aplicaţii care se pretează la o experienţă VR (ex. Google Earth).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult