Google ar putea relansa Play Store în China

23.11.2015
Google ar putea relansa Play Store în China

În ciuda faptului că Android este cel mai popular sistem de operare pentru mobile şi că piaţa din China este plină de astfel de dispozitive, magazinul de aplicaţii Google Play Store nu este disponibil în această regiune. Se pare însă că nu va mai dura atât de mult până când utilizatorii chinezi vor putea descărca software pentru smartphone-uri şi tablete de la o sursă mai de încredere decât cele disponibile în acest moment, întrucât există deja zvonuri despre lansarea acestui serviciu în viitorul apropiat.

În 2010, Google a preferat să îşi retragă întregul portofoliu de aplicaţii şi servicii web din China, pentru a evita filtrele de cenzură ale ţării. Pentru a putea opera pe teritoriul ţării, compania trebuia să omită rezultate din căutări, să ascundă anumite aplicaţii şi în general să ofere doar conţinut aprobat de guvernul chinez. Între timp, piaţa din China s-a dezvoltat foarte mult, iar rivali precum Apple oferă acum servicii aproape complete utilizatorilor de aici, iar Google vrea probabil să profite de pe urma acestor evenimente.

Pentru a lansa Google Play Store în China, Google va trebui să îşi lase orgoliul de-o parte şi să adopte regulile ţării, care vor duce la eliminarea conţinutului neaprobat. Desigur magazinul de aplicaţii ar putea fi doar primul pas al companiei pentru a intra din nou în această ţară. Motorul său de căutare sau YouTube ar putea să adopte aceleaşi reguli, oferind căutări cenzurate. În acelaşi timp, compania ar putea să ofere însă serviciile sale de advertisement în China, care cu siguranţă ar putea produce venituri substanţiale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult