Teme noi pentru Google Chrome

La începutul acestui an vă prezentam Chrome Web Store, magazinul de aplicaţii Google ce rulează în cadrul browser-ului Chrome. Pe lângă sumedenia de jocuri şi utilitare de toate felurile, Web Store-ul găzduieşte extensii şi teme, iar zilele acestea au fost introduse teme noi pentru Google Chrome. Dintre toate, am selectat câteva teme noi care ni s-au părut cât de cât interesante.

Trebuie spus că temele de Chrome sunt încă rudimentare. Ele se rezumă practic la un wallpaper de fundal ce se aplică pe homepage-ul Google şi la o textură grafică şi / sau culori puse pe tab-uri şi pe bara de stare din partea superioară. Aşteptăm şi teme ceva mai elaborate, aşa cum sunt cele din Firefox.

În cazul browser-ului Google, nu sunt de vină creatorii de teme, ci dezvoltatorii. Aceştia nu au introdus deocamdată un modul care să permită modificarea butoanelor, tab-urilor şi a altor elemente de navigare din browser. Doar un programator sau mai mulţi programatori experimentaţi ar putea realiza asta prin modificarea codului sursă. Suntem convinşi însă că, următoarele versiuni de Google Chrome vor beneficia de teme ceva mai elaborate. Lăsând acum la o parte nemulţumirile, iată selecţia cu noile teme Google Chrome.

Honeycomb Chrome Theme

Honeycomb Chrome Theme

Arcane Warrior

Arcane Warrior

Aurora Borealis Theme

Aurora Borealis Theme

Blue Spellbind Theme

Blue Spellbind Theme

Tron Theme

Tron Theme

Tron Theme RC2

Tron Theme RC2

Rainbow City

Rainbow City

Fallout New Vegas Theme

Fallout New Vegas Theme

Green Theme

Green Theme

Earth And Beyond

Earth and Beyond

Legat de aceste teme dar şi de restul (în total sunt peste 2000 de teme), nu sunt prea multe de spus căci practic tot ce poate face în momentul de faţă un creator este să atribuie diferitelor zone din browser imagini şi culori. Iar acum nu o să mă apuc să comentez imaginile. "Love it or hate it", vorba aceea. Singurele aspecte semnificative ţin de rezoluţia imaginii şi raportul acesteia faţă de rezoluţia / aspectul monitorului. În cazul în care imaginea este prea mică pentru rezoluţia setată la monitor sau dacă raportul de aspect diferă (ex: imaginea are aspect 16:9, iar monitorul 4:3 sau invers), aceasta va apărea deplasată în fundal - în orice caz, nu se va încadra corespunzător.

Dacă nu sunteţi familiarizaţi cu magazinul Chrome Web Store şi aplicaţiile pe care le conţine (în cazul de faţă temele), iată un scurt ghid care să vă ajute să faceţi primii paşi:

  • Instalaţi browser-ul Google Chrome - urmaţi link-ul de mai jos

Google Chrome Download

  • Accesaţi site-ul Chrome Web Store - chrome.google.com/webstore
  • Localizaţi, pe coloana din stânga, secţiunea de teme (Themes)
  • Observaţi, pe coloana centrală, categoria "Top Rated" (cele mai bine cotate). Temele noi pentru Google Chrome sunt poziţionate însă pe coloana din dreapta, la secţiunea "New additions". Click pe "all" pentru a le vizualiza pe toate pe coloana centrală.

Instalarea unei teme se face printr-un simplu click pe căsuţa asociată, apoi pe butonul "Install". Din păcate, momentan nu este posibilă colecţionarea de teme. Practic, dacă doreşti să selectezi o temă anterioară, trebuie să revii în Chrome Web Store şi să o cauţi acolo.

Dacă sunteţi interesaţi să vă concepeţi singuri temele, o modalitate extrem de simplă de a crea teme noi pentru Google Chrome este utilitarul Chrome Theme Creator. În şase paşi fără batăi de cap (denumire temă, adăugare imagini partea I, adăugare imagini partea a II-a, selecţie culori, nuanţe, împachetare), puteţi concepe o temă după bunul plac. Aşa cum spuneam la început, totul se rezumă la selectarea de imagini de fundal sau culori / nuanţe de fundal pentru diverse zone din browser.

Temele Google nu sunt deci, în clipa de faţă, cea mai impresionantă facilitate pentru utilizator, însă pot înlătura monotonia background-ului original, care poate sa devină obositor prin atata "puritate".

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat