Google Chrome va bloca redarea automată a clipurilor video cu sunet

18.09.2017
Google Chrome va bloca redarea automată a clipurilor video cu sunet

Google va introduce noi restricţii asupra conţinutului ce poate fi redat în browserul Chrome, adresând problema website-urilor care folosesc în mod excesiv clipuri şi reclame video cu sunet, redate fără a cere consimţământul vizitatorilor.

Măsura anunţată va fi implementată începând cu luna ianuarie 2018, odată cu debutul versiunii Chrome 64. Astfel, clipurile video vor mai putea fi redate automat doar dacă au sunetul oprit. În caz contrar, redarea va fi suspendată până când utilizatorul va da click pe acesta

Numit unified autoplay, filtrul implementat în browserul Chrome are menirea de a garanta utilizatorilor o experienţă în utilizare mai plăcută, fără zgomote nedorite şi cu mai mult control asupra conţinutului ce poate fi redat în browser. Totodată, va fi economisit şi traficul de date realizat prin conexiunea la internet.

O altă schimbare vizează setarea Mute Tab, disponibilă la click dreapta pe tab-ul curent. Dacă în prezent, oprirea sunetului este păstrată doar pe durata sesiunii de navigare, în viitor această setare va fi persistentă, utilizatorii având posibilitatea să blocheze permanent sunetul pentru site-urile incomode.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult