Google devine plat: o nouă interfaţă Web şi un nou logo

20.09.2013
Google devine plat: o nouă interfaţă Web şi un nou logo

Se pare că în toamna aceasta se poartă interfeţele plate, pentru că după ce Apple a lansat complet refăcutul iOS 7, Google a actualizat New Tab Page din browser-ul Chrome 29 cu un design plat simplificat, iar interfaţa Web a serviciilor sale va deveni şi ea activă în zilele următoare, împreună cu un logo care a primit acelaşi tratament.

Google a anunţat ieri că interfaţa clasică a serviciilor sale Web va primi o cosmetizare, aceasta urmând să devină activă pentru toţi utilizatorii în săptămânile următoare. Astfel, vechea bară neagră din partea de sus a ecranului care oferea legături rapide către diferitele servicii Google a fost înlocuită cu un buton cu aromă de Android sau Chrome OS, în spatele acestuia ascunzându-se un meniu cu pictogramele şi legăturile către cel mai des accesate servicii.

Împreună cu această actualizare, noul logo Google va primi şi el o cosmetizare mică, acesta pierzând vechiul relief în favoarea unui design plat. Compania firmă că schimbările sunt menite să reducă dezordinea din vechea interfaţă, oferind totodată o experienţă coerentă în cadrul serviciilor Web şi aplicaţiilor sale prin utilizarea unor elemente grafice comune.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News