Google Docs se mută din Drive cu o interfaţă nouă

30.07.2014
Google Docs se mută din Drive cu o interfaţă nouă

Tranziţia serviciilor Google la Material Design a început de câteva săptămâni, însă aplicaţiile din Docs sunt probabil primele care vor beneficia de o variantă finală în curând. Noua interfaţă pentru Docs, Slides şi Sheets este deja disponibilă şi oferă o experienţă destul de familiară pentru o parte dintre utilizatori.

Google Docs

Acest lucru se datorează faptului că aspectul vizual al aplicaţiilor din Docs este foarte asemănător cu ceea ce era deja disponibil în variantele pentru iOS şi Android ale aplicaţiilor. Fiecare aplicaţie în parte va oferi propriul său ecran principal, unde sunt prezentate toate documentele din acea categorie, cu o mică imagine de preview folosind prima pagină a documentului. În partea de sus a apărut o bară colorată care serveşte rolul de meniu, cu funcţii de bază precum navigarea între Docs, Sheets şi Slides şi opţiunile de sortare şi afişare.

O veste foarte bună pentru cei care folosesc Google Drive în mod constant şi pentru alte funcţii decât accesul la aplicaţiile Docs este faptul că cele două servicii vor fi din nou separate. Pagina principală a lui Drive ne anunţă că în curând vom putea accesa documentele de pe docs.google.com, cu doar acces la fişierele de tip document, în timp ce pagina de acum va rămâne neschimbată.

Cu siguranţă această mişcare va îmbunătăţi experienţa de utilizare a celor care preferă Google Docs faţă de alte soluţii precum Microsoft Office sau Open Office şi aduce toate variantele aplicaţiilor Docs, Sheets şi Slides pe picior egal, cu aceeaşi interfaţă pe toate platformele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult