Google introduce reclame in listele cu rezultate la căutările pentru imagini

17.05.2016
Google introduce reclame in listele cu rezultate la căutările pentru imagini

Urmând modelul folosit deja pentru interogările Google Search, pagina dedicată căutărilor pentru imagini a celebrului motor de căutare va conţine şi bannere cu reclame, propunând achiziţionarea directă a produsului căutat.

Astfel, la folosirea cuvântului canapea, pe lângă imagini extrase de pe diferite website-uri vom vedea şi reclame pentru magazine de mobilă, sau direct produsul vizat. Prin măsura luată, Google intervine astfel în procesul normal urmat de utilizatorii Google Search aflaţi în căutarea unui produs anume, oferind acestora posibilitatea să ajungă direct la produsul dorit, fără a mai fi necesară o vizită suplimentară pentru consultarea ofertei unui magazin de specialitate. Pentru mai multe şanse de reuşită, reclamele afişate for fi adaptate în funcţie de regiunea utilizatorului, acordând prioritate magazinelor locale. Vizitatori vor putea afla dacă un magazin permite sau nu preluarea produsului direct din magazin, iar un panou separat va permite consultarea rapidă a ofertei de produse.

 

În mod ideal, noul sistem de promovare va scuti vizitatorii de vizitele lungi în magazinele din care îşi fac de obicei cumpărăturile, permiţând găsirea şi adăugarea produsului în coşul de cumpărături dintr-un singur pas. În practică, este greu de crezut că un cumpărător pretenţios se va mulţumi doar cu sugestiile primite prin sistemul AdSense, vizitele în magazinele online pentru căutarea celor mai bune oferte fiind pentru mulţi o etapă esenţială în procesul de cumpărare.

Vezi si Google Destinations: plănuieşte-ţi următoarea vacanţă din motorul de căutare

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult