Google introduce recunoaşterea vocală în clipurile YouTube

16.07.2008
Google introduce recunoaşterea vocală în clipurile YouTube

Google testează funcţia de recunoaştere vocală în cadrul clipurilor YouTube. Cu ajutorul ei, vom putea găsi rapid într-o înregistrare video termenii relevanţi. De asemenea, tehnologia “Google Speech-to-text” transformă vorbirea în texte, iar fişierele rezultate sunt apoi indexate. Deocamdată, acest lucru este posibil doar pe canalul “Google Elections”. Sperăm ca într-un an, doi, tehnologia să se extindă pe toate canalele You Tube şi, de ce nu, să fie implementată în playerele video.

Atunci când vizionezi un review despre telefoane mobile şi vrei să afli informaţii despre autonomia bateriei sau când urmăreşti un film şi vrei să te duci la scena în care se rosteşte o replică celebră, nu ai decât să tastezi cuvântul sau cuvintele dorite în căsuţa de căutare. Pe bara de derulare din partea de jos vor fi indicate zonele unde se pronunţă termenii indicaţi.

Concret, dacă urmăreşti “Terminator 2” şi dai căutare după “Hasta la vista”, un click pe dreptunghiul galben plasat pe “seek bar” te va duce direct la scena în care T1000 este spulberat de Arnold “The Terminator”. Ca să te convingi de potenţialul tehnologiei, Google a pus la dispoziţia curioşilor câteva clipuri interactive demonstrative. Acestea se găsesc pe iGoogle gadget page. Aici trebuie să alege opţiunea „Add it now‘, iar apoi să te duci pe homepage-ul iGoogle (click pe logo-ul din stânga sus).

You Tube Speech Recognition

Urmărește Go4IT.ro pe Google News