Google îşi admite eşecul: proiectul Google+ va fi micşorat şi va renunţa la integrarea forţată

Google îşi admite eşecul: proiectul Google+ va fi micşorat şi va renunţa la integrarea forţată

Compania Google este creatoarea sau proprietara unor produse care se bucură de o popularitate incontestabilă precum Search, Android, Chrome, Gmail sau YouTube, însă trecutul ascunde şi o serie de produse ratate precum Buzz, Wave, Answers sau Jaiku. Conform unor zvonuri, prea agresiv promovatul şi prea puţin îndrăgitul Google+ va deveni un proiect de importanţă secundară, compania renunţând la ideea de a mai concura cu reţelele populare de socializare precum Facebook sau Twitter.

Vestea acestei schimbări de direcţie a apărut la doar câteva ore după ce Vic Gundotra, creatorul şi managerul produsului Google+, şi-a anunţat demisia. După opt ani petrecuţi în cadrul Google şi după supervizarea unor proiecte precum Wave, Buzz, Google+ sau Google I/O, Vic Gundotra a anunţat că părăseşte compania din Mountain View fără a dezvălui motivele sau direcţia în care se va îndrepta.

Conform unor zvonuri pe care Google deocamdată le neagă, se pare că motivul acestei plecări este intenţia transformării produsului Google+ într-o platformă software care va fi folosită doar pentru asigurarea colaborării dintre serviciile precum Hangouts, YouTube, Photo sau Gmail. Deşi compania afirmă că Google+ a depăşit 500 de milioane de membri, reţeaua de socializare Google nu s-a dovedit un concurent competitiv pentru popularele Facebook sau Twitter, iar cei din Mountain View se pare că încep să admită acest lucru.

Cele două surse citate de TechCrunch afirmă că Google a început deja reorganizarea diviziei Google+, care cuprindea la un moment dat între 1000 şi 1200 de angajaţi. Echipa care se ocupă de dezvoltarea Hangouts se pare ca a fost deja integrată în cadrul celei care se ocupă de platforma Android, şi se pare că şi dezvoltatorii Photos se vor îndrepta în aceeaşi direcţie în curând. Conform acestor surse, Google intenţionează să realoce cele mai talentate persoane în cadrul unor departamente mai importante, soarta restului echipei nefiind clară în acest moment.

Se pare că integrarea agresivă a serviciului Google+ cu celelalte servicii majore de la Google i-a enervat nu doar pe utilizatori, ci şi pe cei din interiorul companiei, aceste fricţiuni interne ducând şi la plecarea lui Vic Gundotra şi regândirea modului de utilizare a platformei. Una dintre primele schimbări ar trebui să fie renunţarea la obligativitatea creării unui cont Google+ pentru utilizarea altor servicii Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News