Google lansează serviciile Zboruri şi Destinaţii în România

07.09.2017
Google lansează serviciile Zboruri şi Destinaţii în România

Google Destinaţii este un serviciu care te ajută să îţi planifici vacanţa direct de pe telefon. Pentru aceasta trebuie să cauţi pe Google după o ţară, oraş sau continent, alături de cuvintele „călătorie” sau „destinaţie” Rezultatul va fi o colecţie de opţiuni şi variante pentru locul respectiv, inclusiv zboruri şi hoteluri. Căutarea se poate face şi plecând de la un interes specific – de exemplu schi plaje sau scufundări. Rezultatul căutării vor fi locuri care se potrivesc interesului menţionat.

Secţiunea „Ghid de călătorie” va cuprinde informaţii despre cum este vremea în locul respectiv în diferite perioade ale anului sau când este vârful sezonului turistic, în cazul în care căutaţi o vacanţă fără aglomeraţie.

Secţiunea „Organizaţi o călătorie cu Google” oferă informaţii despre tarifele hotelurilor şi zborurilor, inclusiv variaţia lor pentru următoarele şase luni, ceea ce este foarte util pentru construirea unui buget estimativ al vacanţei. Căutarea poate fi personalizată pe baza preferinţelor privind hotelurile şi numărul de stele sau opţiunea de zboruri directe sau nu. Mai mult, noua funcţie va arăta cele mai frecvent folosite itinerarii pentru destinaţia aleasă, pe baza opţiunilor altor vizitatori.

În cazul în care ştii unde vrei să mergi în vacanţă, biletul de avion către destinaţia aleasă este următoarea problemă de rezolvat, în multe cazuri. Aici intervine celălalt serviciu nou lansat de Google în România, Zboruri. Acesta te ajută să găseşti cele mai bune zboruri, să compari opţiunile existente şi să rezervi biletul foarte uşor. Google Zboruri va afişa la început opţiuni de zboruri pe care le consideră potrivite, din punct de vedere al costului şi comoditatea. 

După ce ai căutat ruta de zbor – de exemplu între Bucureşti şi Roma, Google Flights îţi poate afişa şi sfaturi, precum date alternative pentru zbor sau opţiuni diferite de aeroporturi, care pot reduce costul călătoriei. Un alt sfat util poate fi legat de o atenţionare privind perioade în care este de aşteptat ca preţurile zborului să crească sau să scadă. Acest lucru te poate ajuta să-ţi faci rezervarea la momentul potrivit din punct de vedere al costului.  

În cazul în care nu doreşti încă să faci rezervarea zborului, dar vrei să fii la curent cu evoluţia preţului pentru destinaţia aleasă, serviciul Zboruri îţi poate oferi alerte despre preţul unui anume zbor, pe o anumită dată sau rută. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult