Google Maps AR transformă orientarea pe străzile oraşelor într-o activitate mult mai distractivă

11.02.2019
Google Maps AR transformă orientarea pe străzile oraşelor într-o activitate mult mai distractivă

Orientarea cu ajutorul Google Maps va putea fi asistată cu indicaţii vizuale mult mai simplu de urmat decât până acum, sistemul numit Visual Positioning System (VPS) apelând la tehnologii de realitate augmentată şi camera foto a telefonului mobil pentru a reprezenta cu acurateţe locaţia în care te afli şi direcţia de urmat.

În mod obişnuit, traseul de urmat este redat pe o versiune dinamică a hărţilor Google Maps, care se roteşte în funcţie de direcţia în care ne deplasăm şi avansează pe baza coordonatelor de localizare stabilite cu ajutorul receptorului GPS. Fără repere vizuale directe, orientarea poate deveni confuză în zone cu intersecţii mai complicate, alegerea traseului ideal şi găsirea locului exact unde este fixată destinaţia reuşind abia după încercări succesive.

Cu funcţia de navigare AR activată în aplicaţia Google Maps, reperele marcate pe hartă sunt complementate cu indicaţii vizuale suprapuse peste locaţia în care ne aflăm, filmată cu telefonul mobil în timp ce ne deplasăm.

Probabil, una dintre cele mai practice implementări a tehnologiilor de realitate augmentată (AR) de până acum, funcţia de asistenţă pentru orientare vizuală aflată deocamdată la fază de testare cu un grup restrâns de utilizatori Google Maps este adresată pietonilor, folosirea tehnologiilor AR la volan distrăgând prea mult atenţia de la condus.

Noua versiune Google Maps cu funcţie de navigare AR ar putea fi prezentată oficial cu ocazia conferinţei Google I/O organizată în perioada 7-9 mai 2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult