Google Maps îţi spune unde te afli fără GPS

29.11.2007
Google Maps îţi spune unde te afli fără GPS

Google Maps, versiunea pentru telefoane mobile, tocmai a introdus o nouă facilitate care, teoretic, îţi indică locaţia în care te afli fără ajutorul vreunui GPS.

……………………………………………………………….

Alte materiale legate de Google Maps:

……………………………………………………………….

My Location se foloseşte de schimbul de informaţii dintre telefon şi centralele GSM apropiate pentru a te localiza. În practică, după ce instalezi GoogleMaps pe telefon de la adresa www.google.com/gmm (aplicaţia este pe Java, deci ar trebui să meargă pe majoritatea telefoanelor) tot ce ai de făcut este să apeşi tasta 0 în program iar GoogleMaps îţi va indica locaţia aproximativă în care te afli. Mai mult, dacă după localizare, vrei să găseşti o anumită adresă sau restaurant, nu trebuie decât să dai search, iar Google Maps îţi va evidenţia cel mai scurt drum dintre locaţia ta actuală şi adresa sau restaurantul căutat.

Totul sună perfect în teorie, numai că nu trebuie să uităm că trăim în România, iar de această nouă facilitate se vor bucura mai întâi ţările care beneficiază de mai multe informaţii în GoogleMaps. O să ne vină şi nouă probabil rândul într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News