Google Maps oferă cicliştilor informaţii despre diferenţele de nivel de pe traseu

19.05.2014
Google Maps oferă cicliştilor informaţii despre diferenţele de nivel de pe traseu

Serviciul Google Maps a devenit, de-a lungul celor nouă ani de existenţă, mai mult decât un produs de cartografie deoarece oferă imagini stradale şi din satelit, hârţi pentru interioare, navigaţie auto sau pedestră, rute pentru transportul în comun şi multe altele. Una dintre ultimele noutăţi apărute pe lista facilităţilor este  o îmbunătăţire adusă navigaţiei pentru biciclişti, care va oferi indicaţii similare celor remarcate în cadrul aplicaţiilor sportive dedicate.

Lansată în 2010 pe teritoriul Statelor Unite şi Canadei, opţiunea Biking Directions (Cycling) este un serviciu aflat încă în stadiul Beta pentru restul lumii, acesta neacoperind încă România din moment ce autorităţile locale încă studiază rolul pistelor pentru biciclete şi fac experimente ilegale de banii contribuabililor. Acoperirea Biking Directions se extinde însă treptat în Europa, lista ţărilor de pe vechiul continent pentru care este oferită acoperire incluzând Germania, Polonia, Austria, Belgia, Franţa, Elveţia, Olanda, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Irlanda, Luxemburg şi Liechtenstein, iar în momentul în care aceasta va sosi şi în România, ne vom putea bucura de un serviciu complet.

Ultima noutate apărută pe lista facilităţilor oferite de Biking Directions este apariţia planului elevaţiei traseului, cei care-şi planifică rutele urmând să le fie prezentată astfel dificultatea drumului pe care-l vor avea de parcurs şi, eventual, posibilitatea căutării unei rute alternative. Această opţiune este una pe care o cunoaştem deja din cadrul aplicaţiilor sportive dedicate, însă apariţia ei în cadrul Google Maps este, sau mai bine, zis, va fi, bine venită. Planul de elevaţie va prezenta totalul diferenţelor de nivel care vor trebui parcurse şi forma generală a traseului, aceste informaţii nefiind însă afişate atunci când ruta aleasă este prea plată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News