Google modifică limita pentru dimensiunea fişierelor ataşate la mesaje Gmail

02.03.2017
Google modifică limita pentru dimensiunea fişierelor ataşate la mesaje Gmail

Până acum, utilizatorii Gmail puteau trimite şi recepţiona mesaje email conţinând ataşamente de până la 25 MB. Din fericire această limită a fost revizuită, lăsând mai multă flexibilitate în ce priveşte dimensiunea maximă a fişierelor ataşate.

Astfel, începând de astăzi este permisă primirea mesajelor trimise către conturi Gmail împreună cu ataşamente de până la 50MB. Din păcate acest lucru este posibil doar pentru mesajele trimise folosind conturi non-Gmail, limita de 25MB privind dimensiunea fişierelor ataşate la propriile mesaje rămânând neschimbată.

Trebuie spus că Google oferă o alternativă eficientă pentru aceste situaţii: Google Drive. Concret, utilizatorii pot încărca fişiere în contul Google Drive, pentru ca apoi să includă în corpul mesajului doar link-uri pentru descărcarea acestora. In acest fel, spaţiul de stocare din Inbox nu este ocupat inutil, mesajele sunt trimise rapid iar fişierele distribuite pot ajunge chiar şi la mai mulţi destinatari simultan. În prezent, limita maximă pentru dimensiunea fişierelor distribuite folosind Google Drive este 5 TB.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult