Google Play Protect, serviciul gratuit pus la dispoziţie pentru verificarea aplicaţiilor de Android, aproape inutil

26.10.2017
Google Play Protect, serviciul gratuit pus la dispoziţie pentru verificarea aplicaţiilor de Android, aproape inutil

Serviciul Google Play Protect ar trebui să fie o armă de temut împotriva hackerilor şi dezvoltatori de aplicaţii tentaţi să-şi sporească veniturile distribuind aplicaţii de Android infectate. Însă potrivit testelor independente realizate de specialiştii companiei de securitate AV-TEST.org lucrurile nu stau tocmai aşa.

Având la bază aceleaşi tehnologii de scanare întâlnite şi în produsele antivirus comerciale, serviciul Google Play Protect este integrat cu aplicaţia Play Store şi promite să detecteze aplicaţiile infectate la o simplă apăsare de buton. Însă potrivit verificărilor AV-TEST, motorul de scanare inclus are o rată de detecţie de numai 65.8% în cazul formelor noi de malware şi mai puţin de 80% în cazul ameninţărilor mai vechi de 4 săptămâni.

Spre comparaţie, produsele antivirus dedicate oferă rate de detecţie care depăşesc 99% în majoritatea situaţiilor.

Clasificat drept cea mai slabă soluţie antivirus din clasamentul AV-TEST, serviciul Google Play Protect primeşte un punctaj de 0/6  pentru eficienţă, respectiv 6/6 pentru uşurinţa în utilizare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult