Google Search afişează de acum şi timpul de aşteptare pentru servirea la restaurant

10.11.2017
Google Search afişează de acum şi timpul de aşteptare pentru servirea la restaurant

Google oferă de acum, pentru destinaţiile descoperite cu ajutorul motorului Google Search sau aplicaţia Maps, informaţii despre timpul mediu de aşteptare în diverse momente ale zilei, estimat pe baza datelor colectate în mod anonim de la utilizatori care au vizitat anterior locaţia respectivă.

Astfel, în afara orei de deschidere/închidere şi comentarii lăsate de vizitatori, catalogul cu informaţii despre locaţiile publice incluse în baza de date gestionată de Google mai poate conţine şi listele de meniuri, respectiv informaţii despre orele populare de vizită pe care ar trebui să le eviţi dacă nu vrei să ai prea mult de aşteptat la masă. Pornind de la ideea că nu va ajuta prea mult să ştii care sunt cele mai bune ore de mers la restaurant dacă rămâi blocat undeva în trafic, momentul ideal pentru plecare este calculat la stabilirea rutei ţinând cont de distanţă şi condiţiile de trafic, astfel încât să nu pierzi rezervarea făcută din timp.

Potrivit Google, funcţia de afişare a timpilor de aşteptate va fi disponibilă şi pentru alte destinaţii publice decât restaurante, cum ar fi marile centre comerciale, atât din aplicaţia pentru mobil dar şi din interfaţa web a serviciului Google Maps.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult