Google Search ne ajută să căutăm în reţeaua Google+

11.01.2012
Google Search ne ajută să căutăm în reţeaua Google+

Google Search devine mai prietenos cu utilizatorii Google+, oferind funcţii ce permit găsirea de informaţii în paginile reţelei de socializare.

Google Plus Search

Personal Results

Opţiunea „Personal Results” permite optimizarea căutărilor iniţiate prin Google Search pentru găsirea de informaţii care au legătură cu propriul profil de utilizator Google+, restricţionând căutările la cercurile de prieteni din cadrul reţelei de socializare. În acest mod primim rezultate despre postări si topicuri de discuţii începute de prietenii de pe Google+, complete cu link-uri şi informaţii despre locaţiile vizitate de aceştia. Dacă pentru termenii de căutare introduşi sunt returnate rezultate provenite din numele de albume, comentarii sau descrieri adăugate fotografiilor, listele cu rezultate sunt ilustrate cu imagini preluate din albumele private de fotografii ale prietenilor de pe Google+ şi Picasa.

Google+ Personal Results

Profiles in Search

Cu funcţia „Profiles in Search” putem descoperi rapid noi profile de utilizator Google+, tastând numele prietenilor în caseta motorului de căutare Google. Rezultatele relevante sunt auto-completate în mod automat, pe măsură ce tastăm numele persoanei căutate, astfel încât suntem trimişi direct în profilul Google+. Alături de informaţii relevante profilului Google+, motorul de căutare va returna şi rezultate web care au legătură cu acesta.

Google Search - Profiles in Search

People and Pages

Cu opţiunea „People and Pages”, Google Search va returna rezultate legate de un anumit subiect de discuţie sau domeniu de interes, preluate din postările de pe Google+. Funcţia permite utilizatorilor Google+ să găsească mai uşor conversaţiile relevante purtate în cadrul reţelei de socializare.

Conversaţiile pornite de utilizatori foarte activi sunt evidenţiate în partea dreaptă a paginii cu rezultate, astfel încât şi alţi utilizatori să poată lua parte rapid la acestea, discutând în jurul unui subiect de interes comun.

Google Search - People and Pages

Dat fiind volumul uriaş de informaţii aflat acum la doar câteva click-uri distanţă, Google promite că informaţiile personale din profilele Google+ nu sunt accesibile şi pentru utilizatori aflaţi în afara cercurilor de prieteni. Pentru a preveni tentativele de interceptare a căutărilor iniţiate de utilizatori, Google a implementat un protocol de criptare SSL pentru conexiunile către reţeaua Google+, precum şi pagina cu rezultate.

Rezultatele returnate de Google Search sunt etichetate cu Public, Limited şi Only You, astfel încât utilizatorii să înţeleagă pe deplin natura informaţiilor obţinute. Utilizatorii care nu doresc să primească informaţii personale în căutările iniţiate au posibilitatea de a dezactiva funcţia de afişare a sugestiilor şi alte informaţii obţinute din cadrul reţelei Google+.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News