Google Search va oferi indexarea şi afişarea hashtag-urilor

26.09.2013
Google Search va oferi indexarea şi afişarea hashtag-urilor

Google+ a primit hashtag-uri pentru indexare şi căutare încă din 2011, compania adăugând începând din primăvara acestui an şi opţiunea de generare automată a acestora. Supărată probabil pentru că mulţi din utilizatorii motorului de căutare nu folosesc şi reţeaua sa de socializare, Google s-a gândit că n-ar fi rău să-i atragă integrând hashtag-uri şi în căutările Google Search.

Actualizarea modului de afişare a rezultatelor căutătorilor după hashtag-uri este disponibilă în acest moment doar în Statele Unite si Canada. Utilizatorii care vor fi interesaţi de anumite subiecte vor primi în partea dreaptă a interfeţei şi hashtag-ul aferent disponibil pe Google+, acesta oferind, bineînţeles, posibilitatea navigării prin articolele publice sau la care utilizatorul are acces. Noua opţiune promovează vizibil serviciul Google+, conţinutul relevant fiind afişat în capul coloanei laterale, însă aceasta indexează şi hashtag-urile altor retele precum Twiter sau mai noile hashtag-uri Facebook.

Opţiunea ar putea fi utilă în cursul desfăşurării unor evenimente importante, pe lângă conţinutul extras de Google din secţiunea News, utilizatorul având la dispoziţie şi o cale rapidă de acces şi la reacţiile de pe reţelele de socializare. Google nu a dezvăluit până acum când vom vedea o implementare globală a acestei facilităţi a motorului de căutare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News