Google simplifică modul de instalare al aplicaţiilor de Android

19.01.2016
Google simplifică modul de instalare al aplicaţiilor de Android

De acum, utilizatorii de telefoane şi tablete cu Android nu vor mai fi nevoiţi să folosească Play Store pentru a descoperi şi instala aplicaţii de Android.

Google testează o nouă funcţie care permite utilizatorilor de Android să instaleze aplicaţii direct din lista cu rezultate Google Search, fără a mai fi redirecţionaţi în Play Store pentru a completa procesul de instalare. În schimb, aplicaţiile descoperite în timp ce folosim Google Search vor avea butonul Install inserat chiar în lista cu rezultate, activarea acestuia deschizând dialogul în care sunt solicitate permisiunile pentru instalare şi nu pagina aplicaţiei în Play Store.

Opţiunea pentru instalare directă a aplicaţiilor, sărind peste vizita în magazinul Play Store, este disponibilă doar la căutările iniţiate cu aplicaţia Google Search dedicată, nu şi din interfaţa web accesată folosind web browserul Chrome.

Nu este clar dacă suportul pentru instalare directă a aplicaţiilor, testat deocamdată cu un grup restrâns de utilizatori, va fi în cele din urmă disponibil şi din interfaţa Google Search pentru web browser, accesată folosind Chrome sau Safari pe dispozitivele cu sistem iOS. Dincolo de comoditate, opţiunea pentru instalarea aplicaţiilor direct din web browser ar putea da un avantaj competitiv motorului Google Search, utilizatorii petrecând mai mult timp folosind serviciile companiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult