Google simplifică procesul de autentificare în doi paşi, renunţând la trimiterea codului de securitate

21.06.2016
Google simplifică procesul de autentificare în doi paşi, renunţând la trimiterea codului de securitate

Deşi foarte util, sistemul de autentificare în doi paşi folosit pentru validarea parolei de acces cu ajutorul unui al doilea cod de securitate recepţionat pe telefonul mobil este evitat de mulţi utilizatori pe motiv că este incomod. Din fericire, Google oferă de acum o alternativă mult mai rapidă şi aproape la fel de sigură.

Exceptând cazul în care folosim opţiunea SMS, codul de validare va putea fi înlocuit cu un simplu dialog Yes/Deny afişat pe ecranul telefonului mobil, împreună cu numele de utilizator şi poza de profil. Noua modalitate de autentificare este disponibilă opţional, utilizatori care preferă vechiul sistem bazat pe coduri de acces putând folosi în continuare această metodă.

Funcţionând atât cu dispozitive cu sistem Android, cât şi cele bazate pe iOS, noua metodă de autentificare în doi paşi necesită prezenţa aplicaţiei Google Search şi o conexiune activă la internet. În afara aplicaţiei Google Search, utilizatorii de Android sunt rugaţi să actualizeze şi componenta Google Play Services, vizitând magazinul Google Play.

Instagram introduce autentificarea în doi paşi

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult