Google Street View ne plimbă cu gondola prin Veneţia

14.11.2013
Google Street View ne plimbă cu gondola prin Veneţia

Google Maps oferă de astăzi plimbări romantice pe străzile şi canalele navigabile din Veneţia.  Imaginile panoramice accesibile în modul Street View au fost obţinute cu tehnologia Street View Trekker, creată special pentru acoperirea zonelor greu accesibile ce nu pot fi străbătute de autovehicule obişnuite prevăzute cu echipamente de fotografiere.

Cum arată un explorator Street View Trekker

În schimb, operaţiunea a fost desfăşurată cu ajutorul unei echipe de exploratori ce au străbătut canalele şi străzile Veneţiei purtând în spate un dispozitiv de forma unui rucsac. Astfel, au fost captate imagini panoramice pentru 426km de străzi şi canale navigabile în lungime cumulată de 183km.

Alături de repere turistice celebre, imaginile Sreet View surprind şi locuri mai puţin cunoscute vizitatorilor, cum ar fi Podul Diavolului de pe insula Torcello.

Podul Diavolului de pe insula Torcello

Veneţia se alătură astfel unei colecţii exotice de locaţii ce pot fi vizitate în modul Street View, cum ar fi Insulele Galapagos şi Antarctica.

Demarat în anul 2007, serviciul Street View acoperă în prezent mai mult de 3.000 oraşe din peste 50 de tari, respectiv 8 milioane kilometri de drumuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult