Google va elimina secţiunea „În ştiri” din rezultatele căutărilor online

21.11.2016
Google va elimina secţiunea „În ştiri” din rezultatele căutărilor online

În următoarele săptămâni Google va elimina secţiunea „În ştiri/In the news” afişată la căutările online populare făcute de pe desktop, potrivit unor surse. Aceasta va fi înlocuită cu un carousel „Top stories”, similar cu cel afişat pe mobil. Decizia companiei vine în urma scandalului ştirilor false, care afectează şi reţeaua de socializare Facebook.

 

Compania speră că prin eliminarea termenului „news” din rezultatele căutărilor online să tragă o linie de demarcaţie între serviciile Google Search şi Google News. Decizia a fost luată de mai multă vreme de Google, dar acum se grăbeşte implementarea în contextul în care compania a fost acuzată că ajută la propagarea ştirilor false. Potrivit unor analişti, aceste articole au dus la victoria lui Donald Trump în cursa prezidenţială din SUA.

Recent, pe prima poziţie a secţiunii „In the news” a apărut în SUA un articol care susţinea că Donald Trump a câştigat votul popular din SUA, la o diferenţă de aproape 700.000 de voturi, ceea ce nu s-a întâmplat în realitate. Articolul respectiv era găzduit de un blog WordPress numit 70 News.

 

 

Spre deosebire de Google News, care are algoritmi care verifică dacă ştirile sunt adevărate sau nu, Google Search nu dispune de astfel de măsuri de siguranţă. Directorul executiv al companiei, Sundar Pinchai, a declarat că obiectivul Google este ca nicio ştire falsă să nu mai fie distribuită prin intermediul serviciilor sale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult