Google va monitoriza nivelul de poluare din oraşe cu ajutorul maşinilor Street View

Google este pe cale să echipeze autoturismele care străbat străzile oraşelor colectând imagini pentru serviciul Street View cu noi senzori, având rolul de a înregistra mai mulţi indicatori vizând calitatea aerului. Astfel, hărţile Google vor putea oferi în curând informaţii despre nivelul de poluare cu acurateţe la nivel de stradă.

Instalaţi deocamdată doar pe câteva autoturisme Street View, senzorii furnizaţi de Aclima, o companie cu experienţă în domeniu, permit monitorizarea nivelurilor de dioxid de carbon, negru de fum, pulberi în suspensie şi alte tipuri de poluanţi.

˝Sperăm ca aceste informaţii să ajute oamenii să conştientizeze modul în care oraşele trăiesc şi respiră, alăturându-se dialogului pentru îmbunătăţirea calităţii aerului˝, declară Karin Tuxen-Bettman, manager al programului Google Earth Outreach.

O primă rudă de teste a fost desfăşurată deja în oraşul american Denver, senzorii de poluare echipaţi pe autoturismele Street View colectând date însumând 750 ore de condus,  repartizate pe dura unei luni. Google şi Aclima plănuiesc mutarea testelor în zona oraşului San Francisco, iar pe termen lung să extindă folosirea senzorilor de calitate a aerului la nivel global, acoperind toate zonele vizitate de vehiculele Street View.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult