Grooveshark, celebrul site pentru streaming de melodii, a fost închis definitiv (UPDATE)

06.05.2015
Grooveshark, celebrul site pentru streaming de melodii, a fost închis definitiv (UPDATE)

UPDATE: Închis săptămâna trecută chiar de către proprietarii săi, portalul Grooveshark a reapărut în mediul online, având intact mai bine de 90% din conţinutul ce ar fi trebuit confiscat în urma raidului făcut de autorităţi.

Operaţiunea de ˝salvare˝ întreprinsă cu ajutorul unui mic grup de apropriaţi a fost un succes, site-ul repornit la o nouă adresă URL având intactă mare parte din colecţia de melodii. Funcţionând de această dată în mod complet clandestin, noul Grooveshark îşi oferă serviciile cu un mesaj de avertizare ce pune întreaga responsabilitate pe seama utilizatorilor: Melodiile pe care vrei să le descarci ar putea fi supuse legii drepturilor de autor. Asta înseamnă că nu ai voie să descarci melodia dacă nu deţii discul original.


Lansat în anul 2007, Grooveshark a rămas multă vreme unul dinte cele mai populare servicii de streaming audio, apreciat pentru faptul că permitea utilizatorilor să încarce şi să pună la dispoziţia altor vizitatori propria colecţie de melodii, primind în schimb acces la un vast catalog de melodii ce puteau fi ascultate la calitate foarte bună. Cum era de aşteptat, sistemul implementat de Grooveshark nu a fost bine primit de marile case de discuri şi organizaţiile implicate în protejarea drepturilor de autor.

Grooveshark, celebrul site pentru streaming de melodii, a fost închis definitiv

Lovitura de graţie a fost dată spre finalul anului trecut, prin câştigarea unui proces în care fondatorii şi angajaţii Grooveshark au fost acuzaţi că au facilitat accesul la conţinut piratat adăugând propriile colecţii de melodii, spre a face catalogul Grooveshark mai atrăgător pentru utilizatori.

Potrivit anunţului publicat pe website, închiderea serviciului Grooveshark face parte din înţelegerea convenită cu marile case de discuri.

Mesajul publicat sugerează fanilor să încerce alte servicii de muzică cu tarif accesibil, cum ar fi Spotify şi Deezer.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult