Imagini desktop: 7 site-uri cu imagini pentru toate gusturile

Wallpaper-ele reprezintă partea estetică a desktop-ului nostru, indiferent că folosim Windows, Mac OS X sau cine ştie ce distribuţie de Linux. Sunt destui utilizatori de calculatoare care preferă să-şi plaseze fişierele, folder-ele şi shortcut-urile pe un desktop monoton (monocolor sau colorat într-un simplu gradient), dar şi mai mulţi sunt aceia care caută îşi pun imagini desktop în ton cu starea de spirit sau cu hobby-urile lor: ştiinţă, natură, artă sau idoli. Am ales câteva site-uri de unde puteţi descărca mii, poate chiar zeci de mii de astfel de imagini.

National Geographic (nationalgeographic.com)

Pozele realizate de fotografii de la National Geographic nu mai au nevoie de nicio prezentare - sunt absolut încântătoare. Colecţia disponibilă în secţiunea "Wallpapers" cuprinde sute de imagini grupate în funcţie de tematică: animale, aventură, istorie, oameni şi cultură, fotografii subacvatice ş.a.m.d.

HDR Wallpapers (hdrwallpapers.com)

Amatorii de poze ireale, suprarealiste sau cum doriţi voi să le numiţi, pot descărca în voie imagini desktop cu efecte HDR (High Dynamic Range). Dacă sunteţi curioşi să mergeţi mai departe în acest domeniu, iată şi un tutorial în care vi se explică simplu cum să realizaţi chiar voi fotografii HDR.

Diesel Station (dieselstation.com)

Iubitorii de bolizi, dar şi de maşini de epocă, vor găsi aici o colecţie impresionantă de fotografii. Sunt prezente toate mărcile cunoscute şi necunoscute, ordonate alfabetic. Este practic imposibil să nu găseşti un wallpaper cu maşini care să nu-ţi placă. Imaginile se pot descărca la rezoluţia preferată. Rezoluţiile disponibile sunt: 960 x 600, 1280 x 800, 1440 x 900, 1680 x 1050, 1920 x 1080 şi 1920 x 1200.

Abstract.desktopnexus.com

Nu puteam omite din listă fotografiile abstracte, cunoscut fiind faptul că sunt apreciate de foarte mulţi utilizatori PC. Unul dintre site-urile pe care vi le recomand este abstract.desktopnexus.com. Aici sunt disponibile nu mai aproape 150.000 de wallpapere, care mai de care mai bizare şi mai spectaculoase.

Ceea ce este interesant, în momentul în care dai să descarci o poză, aceasta se deschide automat la rezoluţia monitorului tău.

Dacă doriţi să căutaţi în alte categorii decât "Abstract", intraţi pe pagina principală - desktopnexus.com.

Wallpaperstock.net

Este un site foarte popular pentru colecţia impresionantă de imagini desktop, iar dintre toate categoriile două sunt la mare căutare în rândul bărbaţilor: "Female celebrities" şi "Hot babes/sexy girls". Din păcate, am observat că foarte multe poze sunt la rezoluţii atipice, aşa încât va fi nevoie să le editezi pentru a fi afişate corespunzător pe desktop-ul sistemului tău.

Art-wallpaper.com

Numele site-ului te duce cu gândul la artă în general, dar ceea ce am găsit aici este o colecţie a celor consideraţi cei mai buni 100 de pictori. Nu este rău deloc pentru cunoscătorii din domeniu. Din păcate, site-ul nu arată foarte bine, iar acesta este un lucru neplăcut deoarece unor picturi celebre le-ar prinde bine un suport mult mai rafinat şi elegant de prezentare.

Funny Wallpapers (wallpaperist.com)

Ultimul site pe care vi-l recomandăm este Wallpaperist.com. Aici, spre deosebire de restul site-urilor prezentate, veţi găsi o colecţie destul de bogată de imagini desktop amuzante, dar şi imagini ce înfăţişează caractere din benzi desenate. Amatorii de wallpapere mai "exotice" vor avea surpriza să găsească şi câteva hentai-uri (nu prea multe). Acestea sunt evident doar câteva dintre sutele de site-uri cu wallpapere de pe Internet. Dacă aveţi alternative mai bune (şi suntem convinşi că aveţi), nu ezitaţi să ni le împărtăşiţi.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat