Instagram creşte rezoluţia imaginilor

07.07.2015
Instagram creşte rezoluţia imaginilor

Instagram este probabil cel mai popular serviciu de partajare de fotografii din lume, dar în ultimii ani acesta a rămas în urmă, oferind doar posibilitatea de a urca imagini în rezoluţie 640 x 640 pixeli. Din fericire, Facebook a auzit strigătele din ce în ce mai tari ale fanilor şi a mărit limita de rezoluţie considerabil. De acum, toate imaginile urcate pe instagram vor fi afişate în 1080 x 1080 pixeli.

Necesitatea unor imagini la rezoluţie mai mare a venit odată cu popularizarea smartphone-urilor şi tabletelor cu rezoluţii înalte. Rezoluţia iniţială era de ajuns pentru dispozitivele momentului în care Instagram s-a lansat, multe dintre acestea oferind rezoluţii sub-HD. Pentru momentul actual, în care avem smartphone-uri din clasele mid-range şi high-end folosesc display-uri Full HD sau QHD, imaginile de pe Instagram îşi arată lipsa rezoluţiei, fiind necesară mărirea lor pentru a fi afişate pe întreg ecranul. Cu 1080 x 1080 pixeli, toate telefoanele cu display Full HD vor putea afişa imaginile la rezoluţie completă pe lăţime.

 Desigur, intervine acum problema afişăriii pe display-uri QHD sau UHD, însă există momentan prea puţine astfel de modele pentr a necesita un nou upgrade în viitorul foarte apropiat. Graţie rezoluţiei ridicate, detaliile vor fi acum mult mai bine definite, iar textul din imagini mai uşor de citit. Toate acestea vor fi însă ascunse în continuare sub filtrele celebre ale aplicaţiei şi efectelor de „îmbunătăţire” din aplicaţie. Cei care nu pot încă urca imagini la rezoluţie Full HD pe Instagram vor trebui să aştepte cât timp serviciul lansează această funcţie în toată lumea treptat pe iOS şi Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult