Instagram preia funcţia „download your information” din reţeaua Facebook, punând la dispoziţie arhiva cu tot ce ai făcut pe Instagram

12.04.2018
Instagram preia funcţia

În curând, utilizatorii Instagram vor putea să descarce o copie a contului de utilizator, conţinând toate pozele, clipurile video încărcate până acum, storie-uri arhivate şi comentarii, lista completă a informaţiilor care vor putea fi obţinute pentru păstrare offline urmând să fie dezvăluită de administratorii reţelei de socializare.

Funcţia „download your information” este prezentă şi în reţeaua Facebook la secţiunea Account Settings a profilului de utilizator încă din anul 2010, dar a fost iniţial limitată la arhivarea informaţiilor esenţiale, cum ar fi pozele şi colecţia de mesaje, lista de prieteni şi conversaţiile de pe chat, respectiv postările făcute.

În prezent, utilizatorii Facebook pot obţine lista cu toate adresele IP de la care au intrat vreodată pe Facebook, nume de utilizator vechi şi noi, precum şi toate cererile de prietenie date şi primite de-a lungul timpului, puse la dispoziţie spre download într-o singură arhivă. Este posibil ca o colecţie similară de informaţii să fie ataşate şi conturilor Instagram, obţinerea acestora devenind posibilă prin simpla confirmare a parolei de acces.

Din păcate, posibilitatea obţinerii cu un simplu download a întregului istoric al activităţilor desfăşurate pe Instagram ar putea reprezenta o vulnerabilitate şi un risc pentru utilizatori. În cel mai comun dintre exemple, soţul/iubitul gelos obţine acces asupra contului de Instagram al persoanei iubite, descoperind în scurt timp cele mai bine păzite secrete ale acesteia, ilustrate în ordine cronologică cu pozele, contactele urmărite, comentarii primite şi lăsate cu diverse ocazii, schimburi de mesaje cu alţi utilizatori.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult