Instagram primeşte modificări majore. Renunţă la afişarea cronologică a articolelor

Instagram primeşte modificări majore. Renunţă la afişarea cronologică a articolelor

Deşi Facebook a treut prin multe schimbări de-a lungul anilor, Instagram a rămas în mare parte neatins la nivel de funcţionalitate de bază. Compania mamă a reţelei de socializare cu fotografii este de părere însă că este destul loc pentru îmbunătăţiri, anunţând schimbări majore în modul în care conţinutul este afişat. Asemeni Facebook, Instagram va livra conţinut în fluxul de ştiri bazate pe algoritmi avansaţi, care va aduce în faţă fotografiile cu multe interacţiuni şi de la conturi relevante pentru utilizatori.

Conform statisticilor interne, Facebook susţine că 70% din conţinutul publicat pe Instagram nu este văzut de utilizatori. Motivul pentru care acest lucru se întâmplă este modul în care coţinutul este livrat, articolele noi fiind afişate la început, iar cele mai vechi la final. Algoritmul nou care va trona peste fluxul de ştiri va încerca să scoată la iveală articolele mai interesante sau relevante pentru utilizator folosind interacţiunile precedente şi nivelul de atenţie pe care acestea le primesc din partea altor utilizatori. Pentru început, Instagram va păstra toate articolele publicate în News Feed, însă le va organiza într-o ordine care ar trebui să ducă la mai multe interacţiuni.

În timp însă, anumite fotografii care nu primesc atenţie ar putea să nu fie afişate deloc în fluxurile de ştiri ale altor utilizatori. Schimbările vor intra în vigoare de astăzi, iar fanii deja nu par să fie fericiţi. Instagram era unul dintre puţinele locuri din social media în care mai puteai primi conţinut în timp real. Odată cu schimbarea aceasta, Instagram devine un soi de Facebook pentru fotografii, unde cei populari vor primi mai multă atenţie. Paginile de Instagram ale brand-urilor ar putea fi de asemenea afectate în cazul în care articolele lor nu primesc o atenţie deosebită şi sunt îngropate sub alte articole mai populare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult