Interfaţa Web a serviciului Google Maps oferă acum un instrument pentru măsurarea distanţelor

Interfaţa Web a serviciului Google Maps oferă acum un instrument pentru măsurarea distanţelor

Anunţată acum un an şi activată în mod implicit pentru toţi utilizatorii în luna februarie acestui an, noua interfaţă Web a serviciului Google Maps foloseşte din plin accelerarea hardware şi prezintă ceva mai bine opţiunile de navigaţie şi orientare, însă este şi ceva mai săracă în facilităţi. Încetul cu încetul, Google începe să completeze lacunele, iar cea mai proaspătă şi utilă noutate este apariţia instrumentului pentru măsurarea distanţelor.

Vechea interfaţă Google Maps oferea un instrument pentru măsurarea distanţelor doar dacă utilizatorul îl activa din cadrul secţiunii Beta Labs, însă noua interfaţă nu mai permite utilizarea acestor extra-opţiuni experimentale. În consecinţă, cei care aveau nevoie de acest util instrument erau obligaţi fie să reactiveze vechea interfaţă, fie să caute alt serviciu de cartografie care oferă servicii similare.

Google a actualizat ieri interfaţa Web a serviciului Maps şi a implementat, într-un final, şi opţiunea pentru măsurarea distanţelor. Ascunsă în meniul contextual deschis la un click dreapta de mouse pe locul de pornire dorit, noua opţiune Measure Distance oferă aceleaşi facilităţi ca vechiul Measurement Tool din Beta Labs, cum ar fi trasarea unui drum compus din mai multe bucăţi şi ajustarea punctelor de inflexiune a rutei, dar le completează cu o gradare mai bună a segmentelor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News