Internet Explorer 11 va aduce suport WebGL, SPDY şi o interfaţă mai bună

Internet Explorer 11 va aduce suport WebGL, SPDY şi o interfaţă mai bună

Împreună cu Windows 8.1, Microsoft a prezentat ieri seară şi noutăţile pe care le va aduce versiunea 11 a browser-ului Internet Explorer. La fel ca viitoarea iteraţie a sistemului de operare, Internet Explorer 11 este disponibil în versiune Preview doar pentru cei care instalează Windows 8.1 Preview, însă produsul va fi disponibil ulterior şi pe Windows 7.

Din punct de vedere tehnologic, cele mai importante noutăţi sunt suportul WebGL şi SPDY. Interfaţa software WebGL, folosită pentru accelerarea hardware a afişarii conţinutului 2D şi 3D, a fost ocolită până acum de către Microsoft deoarece compania a susţinut că acesta conţine breşe serioase de securitate. Standardul însă a evoluat, securitatea acestuia a fost îmbunătăţită iar WebGL si-a făcut apariţia în cadrul Internet Explorer 11, acesta fiind folosit atât pentru afişarea conţinutul grafic cât şi pentru degrevarea interacţiunilor tactile pe procesorul grafic.

O surpriză plăcută este implementarea SPDY, protocolul de compresie a datelor transferate dezvoltat de Google. Implementat în browser-ele Chrome, Firefox şi Opera, SPDY este un protocol de reţea deschis care oferă rate de transfer mai bune decât HTTP prin utilizarea compresiei şi prioritizării pachetelor de date.

Împreună cu aceste două tehnologii noi, Microsoft a îmbunătăţit suportul HTML5 Video, Internet Explorer 11 promiţând o experienţă completă fără a necesita vreo extensie separată şi suport complet pentru MPEG-DASH, însă, din păcate, interesantul WebRTC va trebui sa mai aştepte.

Din punct de vedere al funcţionalităţii, Internet Explorer aduce multe schimbări interesante. Taburile de mari dimensiuni din versiunea Modern UI au fost înlocuite cu taburi cu dimensiuni „standard”, cu această ocazie fiind posibilă şi afişarea în permanenţă a barei de adrese. În plus, versiunea Modern UI va permite deschiderea concomitentă a mai mult de 10 taburi.

Alte schimbări interesante sunt posibilitatea creării unor Live Tiles dinamice pentru site-urile preferate, Snap View cu două ferestre sau cu fereastra unei alte aplicaţii, recunoaşterea numerelor de telefon şi integrarea lor cu Skype şi posibilitatea editării listei de site-uri favorite direct din mediul Modern UI.

Versiunea finală a browser-ului Internet Explorer 11 va fi lansată împreună cu cea a sistemului de operare Windows 8.1, data lansării versiunii de sine stătătoare pentru Windows 7 fiind momentan necunoscută.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News